Yoga en meditatie

Tijdens deze les worden er geen kaarsen, wierrook of salie gebrand, er wordt enkel gebruik gemaakt van etherische olie. Indien je allergisch of gevoelig bent aan etherische olie, gelieve dit dan vooraf even te melden aan de lesgever.

Meditatie 

Elke woensdag van 10.00u tot 11.30u te Poederleeseweg 8, Lille

Tijdens de begeleide meditatiesessies beoefenen we meditatietechnieken uit verschillende tradities. Ikzelf ben opgeleid in kundalini yoga, restorative yoga en (Siberisch) shamanistische technieken, en put dus veel inspiratie voor mijn lessen uit deze achtergronden. 

Voor meditatie nemen we anderhalf uur de tijd omdat het belangrijk is dat we eerst arriveren in de ruimte, voor onszelf een kopje thee of water regelen (of koffie als je die nog niet gehad hebt 's ochtends :) ).

Wanneer bepaalde meditatiehoudingen voor jou moeilijk zijn, zoek ik met je naar een meer ideale houding. Het is belangrijk dat je de houding lang kan volhouden en geen pijn hebt. 

Als voorbereiding op de les kan je vooraf een bad nemen met (bad-)zout of een douchescrub gebruiken op basis van zout. Je kiest kledij die comfortabel zit en neemt materialen mee die jou helpen bij de meditatie: een yogamat of handdoek om op te zitten, een dekentje, een oogmasker, bolsters, kussentjes, blokken, eventueel een meditatiebankje. Geen van deze zaken zijn verplicht mee te brengen, je brengt mee wat jij nodig hebt. 


Restorative yoga

Elke woensdag van 20.00u tot 21.00u te Poederleeseweg 8, Lille.

Enkele sessie €15 

10-beurtenkaart €120

Privéles (max. 2 deelnemers) €130/uur

Tijdens de les restorative yoga zoeken we naar de meest comfortabele manier om jou in een specifieke yogahouding te leggen. We werken vooral met grondhoudingen. Door gebruik te maken van blokken, dekentjes, bolsters en andere props, ondersteun je jezelf waar nodig. Wanneer we de meest comfortabele houding gevonden hebben voor jou, wordt je begeleidt in je ademhaling en praat de lesgever jou op een meditatieve manier dieper in de houding. We nemen 4 à 5 yogaposes aan per les, je kan dus wel stellen dat dit een heel trage vorm van yoga is.

Deze les is geschikt voor beginners.

Benodigdheden tijdens een les restorative yoga:

- Gemakkelijk zittende kledij

- Als je het snel koud hebt, heb je warme kledij nodig

- Een yogamat/handdoek (er bestaan ook yogamatten van schapenwol)

- Een flesje water/thermos thee

- Indien nodig: een oogmasker

- Kussens, bolsters, dekentjes, yogablokken (alles wat jij zelf graag gebruikt om jezelf te ondersteunen tijdens de poses)


Fotocredits: https://www.jillfotografie.be/

Kundalini yoga

Enkele sessie €17,5 

10-beurtenkaart €150

Privéles (max. 2 deelnemers) €130/uur


Deze groepsles gaat door vanaf er zich 6 deelnemers aangemeld hebben via Ain.DeBorger@deltagroepspraktijk.be of 0456/62.38.38

Mogelijke locaties: Lille (Kempen) en Kalmthout

Kundalini yoga is een meditatieve en tegelijkertijd actieve vorm van yoga waarbij gebruik gemaakt wordt van mantra's. We gaan aan de slag met dynamische oefeningen, actieve meditaties en we zingen mantra's. Aïn houdt zich tijdens de lessen niet aan vooropgelegde reeksen van oefeningen, maar richt zich op de nood en het niveau van de deelnemers. Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens een kundalini yogales zal je nooit fysiek aangeraakt worden door de lesgever, wat voor sommige deelnemers fijn is om vooraf te weten.

We nemen anderhalf uur de tijd voor een kundalini yogales.

Benodigdheden voor een les kundalini yoga:

- Gemakkelijk zittende kledij

- Een yogamat of handdoek om op te zitten:Traditioneel wordt kundalini yoga beoefend op een schapenvel, indien je dit aangenaam vindt mag je zeker ook een schapenvel meebrengen. Er bestaan ook schapenwollen yogamatten.

- Een fles water/thermos thee

- Een oogmasker indien je dit nodig hebt om relaxed te mediteren


Tijdens deze lessen worden er geen kaarsen, wierrook of salie gebrand. Er wordt enkel gebruik gemaakt van etherische olie. Indien je allergisch of gevoelig bent aan etherische olie, gelieve dit dan vooraf even te melden aan de lesgever.


Yogaweekend

Je kan bij mij een yogaweekend op maat boeken in Lille, Kalmthout of op je eigen locatie.